Actie oude mobieltjes in Berkel-Enschot

Overal mobieltjes!

De hele maand mei 2017 stond er een mand, mooi bekleed met een Afrikaans kleedje, bij de ingang van Basisschool St. Caecilia en Cultureel Centrum de Schalm in Berkel-Enschot. Met plezier heb ik een stukje geschreven over Stichting Jyambere en de ondersteuning van de Noord- Rwandese kinderen. Het stukje is geplaatst in het buurtblaadje en in de nieuwsbrief van de school. Nu wist heel Berkel- Enschot waar ze hun oude mobieltjes kwijt konden. Langzaam maar zeker werden ze voller en voller.

Beatrice en haar zoon Innocent van Stichting Jyambere kwamen op een mooie zaterdagmiddag de mobieltjes ophalen. Ze waren op weg naar een festival in Maastricht. Moeder heeft de afgelopen 3 dagen 300 Samosa’s gemaakt voor de verkoop. Ook hadden ze schilderijen bij, gemaakt door een andere vrijwilligster van Stichting Jyambere. Alle opbrengst voor de kinderen natuurlijk!

Innocent pakte de zware zak met één hand op zijn hart aan. Wat een mooi gebaar!
Voor de foto liet Beatrice zich, door mijn dochter Djenna, met een grote glimlach onderstoppen met mobieltjes. ‘Wij hebben hier zoveel!’ Beatrice’s handen gaan open in de lucht.
Haar eigen kinderen kunnen hier studeren en dit gunt ze de kinderen in haar geboorteland ook. Ze geeft alles om deze kinderen naar de basisschool te laten gaan. Petje af Beatrice!
En gelijk heeft ze; wij hebben inderdaad zoveel luxe en waarschijnlijk nog veel meer mobieltjes in de la.

Als je het ook leuk vindt op een makkelijke manier bij te dragen… Bel de school van je kinderen en/of het cultureel centrum (en/of een ander centraal punt). Vraag of je 1 maand daar mobieltjes mag verzamelen. Maak een opvallend mooie mand/ bak. Schrijf een stukje met bijvoorbeeld als titel: ‘Nog mobieltjes in de la?’ Laat deze plaatsen en… Voila. De inzameling kan beginnen.
Tip 1: Maak duidelijk dat inzameling maar 1 maand is en haal alles daarna ook meteen op.
Tip 2: Geniet van je eigen creativiteit!

Hapiness is not a limited resource, so enjoy giving!

Geniet van onze wereldzon,
warme groet van Maartje van Beurden
(vrijwilligster Stichting Jyambere)